Érdekel a gazdaság meglátogatása? Kattints ide és vedd fel velünk a kapcsolatot.

Érdekel a gazdaság meglátogatása?

Kattints ide és vedd fel velünk a kapcsolatot.

Spárganap🤝

A már hagyományosnak számító hosszúfalusi Spárga-napi rendezvényen, amelyre 20245. május 18-án, szombaton került sor, ismét részt vett a Muravidéki Mintagazdaság, Sraka Štefan séffel együtt.  A rendezvényen bemutató főzést tartottunk, ahol a séf két ételt készített élőben. Az első egy „Kölnji” volt fiatal csalánból spárgakrémben, a második pedig egy desszert volt Csokoládékockák mázas spárgával és eperrel.

A Mintagazdaság promóciója nagyon sikeres volt. Sok látogató állt meg a rendezvényen, sokan emlékeztek a tavalyi fellépésünkre, ahol két nagyon finom ételt degusztáltunk. A mesterszakács az idén is kiválóan bemutatta mindkét étel elkészítését, a látogatók pedig lelkesen követték az egész folyamatot.

Annak érdekében, hogy a látogatók ne csak egy finom étel emlékével távozzanak, egy receptismertetőt is készítettünk, hogy otthon is elkészíthessek az ételeket. A séf a receptek megtervezésekor helyi alapanyagokat használt fel és a hangsúlyt az olyan szezonális alapanyagokra helyezte, mint a spárga, a csalán és az eper. Emellett bemutatta, hogyan kell egyszerűen elkészíteni a tésztát, ahogyan azt nagyanyáink is tették. Ez a Muravidéki Mintagazdaság fő gondolkodási elve is – minél több helyi és szezonális alapanyag felhasználása.

A látogatók mindkét ételt jól fogadták. Sokan elismerésüket fejezték ki az ételek íze és tálalása iránt. A Muravidéki Mintagazdaság nagyon pozitívan fogadták a rendezvényen, ami tovább erősíti a helyi konyha népszerűsítésében végzett munkánk fontosságát és sikerét.