Ali vas zanima obisk kmetije? Kliknite tukaj in nas kontaktirajte.

Ali vas zanima obisk kmetije?

Kliknite tukaj in nas kontaktirajte.

DISLOCIRANE ENOTEOd Pinc do Hodoša

Dislocirane enote Prekmurske Vzorčne Kmetije predstavljajo raznoliko paleto dejavnosti in tradicij, ki bogatijo kmetijsko krajino območja. Vsaka enota prinaša svoj edinstven prispevek k celovitemu doživetju kmetije, hkrati pa ohranja lokalno dediščino in spodbuja trajnostno prakso.

Dislocirana enota Dobrovnik

Dislocirana enota Prekmurske Vzorčne Kmetije, ki se nahaja v Dobrovniku, občini, ki slovi po svojem gospodarskem in turističnem razvoju. V tej dislocirani enoti so na voljo pisarniški prostori, ki so namenjeni kot dodatna podpora glavni kmetiji. Delujejo kot svojevrsten inkubator za lokalne kmetovalce, spodbujajoč inovativnost, trajnost in rast v kmetijskem sektorju.

V inkubatorju Vzorčne Kmetije se poudarja inovacija, trajnostna praksa in povezovanje z lokalno skupnostjo. Kmetovalcem je na voljo strokovno svetovanje, tehnična podpora in dostop do najnovejših informacij in raziskav na področju kmetijstva. Tako se spodbuja uvajanje novih tehnologij, pristopov in pridelovalnih metod, ki povečujejo produktivnost, konkurenčnost in trajnost kmetijskih pridelkov.

Cilj teh pisarniških prostorov je zagotoviti kmetovalcem enostaven dostop do informacij, svetovanja in usmeritev. V teh prostorih bo na voljo tudi predstavnik kmetov, imenovan Falugazda, ki bo kmetovalcem nudil strokovno pomoč, svetovanje in usmerjanje pri njihovih kmetijskih prizadevanjih.

Ta dislocirana enota deluje kot podporna točka glavni kmetiji, zagotavljajoč kmetovalcem potrebno podporo, za lažje upravljanje njihovih kmetijskih dejavnosti. Pisarniški prostori, ki delujejo kot inkubator, omogočajo kmetovalcem dostop do pomembnih informacij o kmetijstvu, postopkih izpolnjevanja in oddaje vlog ter strokovnemu svetovanju.