Ali vas zanima obisk kmetije? Kliknite tukaj in nas kontaktirajte.

Ali vas zanima obisk kmetije?

Kliknite tukaj in nas kontaktirajte.

DISLOCIRANE ENOTEOd Pinc do Hodoša

Dislocirane enote Prekmurske Vzorčne Kmetije predstavljajo raznoliko paleto dejavnosti in tradicij, ki bogatijo kmetijsko krajino območja. Vsaka enota prinaša svoj edinstven prispevek k celovitemu doživetju kmetije, hkrati pa ohranja lokalno dediščino in spodbuja trajnostno prakso.

Dislocirana enota Dolgovaške Gorice

Dislocirana enota Prekmurske Vzorčne Kmetije v Dolgovaških goricah se nahaja v občini Lendava in nosi ime Vinotoč Rožman. Ta urejena vinska klet vključuje degustacijski prostor, sobe v mansardi ter urejeno klet v kletnih prostorih. V preteklosti je celota delovala kot vinotoč, kjer so obiskovalci lahko uživali v lokalnih vinih.

Vinotoč Rožman je zasnovan z velikim poudarkom na zasaditvi namiznega grozdja stare sorte. To namizno grozdje ni le za okušanje, ampak tudi za raziskavo, ki obiskovalcem omogoča lažjo odločitev pred nakupom vinske trte. Kmetija se zavezuje k trajnostni pridelavi namiznega grozdja z minimalno uporabo kemičnih sredstev zaščite, kar poudarja njihovo predanost zdravemu okolju in naravni pridelavi.

Vinska klet je postavljena v neposredni bližini priljubljene turistične točke Vinarium, ki velja za eno najbolj obiskanih znamenitosti na tem območju.

 V prihodnosti bo sama vinska klet služila kot prodajno-promocijski center, ki bo vključeval trgovino z vsebino vseh dislociranih enot Prekmurske Vzorčne Kmetije. Prostori v kleti in nasadu vinograda zunaj bodo na voljo tudi za organizacijo dogodkov, kar bo dodatno povečalo privlačnost in funkcionalnost te dislocirane enote. Ta posebna destinacija je namenjena ljubiteljem namiznega grozdja in naravne lepote, kjer lahko obiskovalci najdejo oazo za počitek med zasajenimi vinskimi trtami.

S takšnim pristopom Vinotoč Rožman postaja ključni del razvoja in prepoznavnosti Prekmurske Vzorčne Kmetije, saj prispeva k promociji lokalnih proizvodov, povečuje turistični potencial regije, ter omogoča raznolike izkušnje in aktivnosti za obiskovalce v skladu z naravno in trajnostno usmerjenostjo kmetije.