Érdekel a gazdaság meglátogatása? Kattints ide és vedd fel velünk a kapcsolatot.

Érdekel a gazdaság meglátogatása?

Kattints ide és vedd fel velünk a kapcsolatot.

KIHELYEZETT EGYSÉGEKPincétől Hodosig

A Muravidéki Mintagazdaság kihelyezett egységei a térség mezőgazdasági tájképét gazdagító tevékenységek és hagyományok sokszínűségét mutatják be. Minden egység a maga egyedi módján járul hozzá a mintagazdaság nyújtotta teljes élményhez, miközben őrzik a helyi örökséget és támogatják a fenntartható gyakorlatokat.

A Domonkosfai kihelyezett egység

A Muravidéki Mintagazdaság Domonkosfán található kihelyezett egysége a Domonkosfai porta néprajzi házban található. Ez a működő gazdaság változatos tartalommal várja a látogatókat, amelyek közül kiemelkedik fő rendezvénye, Az aratás, a tánc és a dal ünnepe. Az egész napos rendezvény minden évben sok látogatót vonz, az aratást mutatja be úgy, ahogyan azt régen tartották, beleértve a régi cséplőgép működésének szemléltetését is.

A néprajzi házban működő régi mezőgazdasági gépek, különösen az aratáshoz használt berendezések gyűjteménye látható, amely betekintést nyújt a látogatóknak a mezőgazdaság történetébe és bemutatja a technológiai fejlődés mérföldköveit.

A néprajzi ház udvarán található egy földterület, ahol minden évben búzát, rozst és keményszemű kukoricát vetnek. A néprajzi ház Muravidéki Mintagazdaság kihelyezett egységei közé való felvétele rendkívül fontos, hiszen az már rendelkezik a további tartalmakhoz szükséges alapokkal. A mintagazdaság megvásárolta ugyanis a néprajzi ház melletti mezőgazdasági és építési területet, a gabonaőrlési tevékenység megkezdéséhez melléképületet építtetett és vásárolt egy modern malmot.

A Muravidéki Mintagazdaság a modern malom megvásárlásával hozzá akar járulni a helyi kulináris örökség megőrzéséhez és az egészséges élelmiszerek előállításával kapcsolatos fenntartható gyakorlat előmozdításához. A malom megvásárlása hozzáadott értéket, nagy előrelépést jelent a Muravidéki Mintagazdaság számára, mivel a néprajzi ház már rendelkezik egy hagyományos és népszerű eseménnyel, amely szilárd alapot jelent a tevékenység továbbfejlesztéséhez.

Ezzel az integrációval és a különböző műhelyekkel, beleértve a helyszíni termékértékesítést a bánutai fő gazdaságban, még vonzóbbá teszik a Muravidéki Mintagazdaságot, a hagyományokat, a kultúrát és a régió autentikus kulináris élményeit értékelő látogatók számára.