Érdekel a gazdaság meglátogatása? Kattints ide és vedd fel velünk a kapcsolatot.

Érdekel a gazdaság meglátogatása?

Kattints ide és vedd fel velünk a kapcsolatot.

KIHELYEZETT EGYSÉGEKPincétől Hodosig

A Muravidéki Mintagazdaság kihelyezett egységei a térség mezőgazdasági tájképét gazdagító tevékenységek és hagyományok sokszínűségét mutatják be. Minden egység a maga egyedi módján járul hozzá a mintagazdaság nyújtotta teljes élményhez, miközben őrzik a helyi örökséget és támogatják a fenntartható gyakorlatokat.

A Hosszúfaluhegyi kihelyezett egység

A Muravidéki Mintagazdaság Hosszúfaluhegyen, Lendva községben található kihelyezett egysége a Rožman Borház nevet viseli. A jól felszerelt borospincéhez tartozik egy kóstolóterem, padlásszobák és egy jól felszerelt pince. Egykor az egész épület borházként üzemelt, ahol a látogatók helyi borokat kóstolhattak.

A Rožman Borház megalapításánál nagy hangsúlyt fektettek a régi csemegeszőlő-fajták telepítésére. Ez a csemegeszőlő nemcsak kóstolásra, hanem kutatásra is szolgál, illetve megkönnyít a látogatók döntését a szőlőtőkék megvásárlásánál. A mintagazdaság elkötelezett a csemegeszőlő fenntartható termesztése mellett, minimális mennyiségű vegyszert használnak, ezzel is hangsúlyozva az egészséges környezet és a természetes termelés iránti elkötelezettségüket.

A pincészet a Vinarium nevű népszerű turisztikai célpont közvetlen közelében található, amely a környék egyik leglátogatottabb látványossága.

A borház a jövőben értékesítési és promóciós központként fog funkcionálni, amelyhez tartozik majd egy üzlet, amelyben a Muravidéki Mintagazdaság összes kihelyezett egységének minden terméke elérhető lesz. A pince és a szőlőültetvény rendezvények szervezésére is rendelkezésre áll majd, ami tovább fogja növelni a kihelyezett egység vonzerejét és funkcionalitását. A különleges turisztikai célpontot a csemegeszőlő és a természeti szépségek szerelmeseinek szánják, ahol a látogatók a nyugalom oázisára lelhetnek a szőlőtőkék között, ahol kipihenhetik fáradalmaikat.

Ezzel a megközelítéssel a Rožman Borház a Muravidéki Mintagazdaság fejlesztésének és imázsának kulcsfontosságú részévé válik, hozzájárulva a helyi termékek népszerűsítéséhez, növelve a régió turisztikai potenciálját, a mintagazdaság természettel és fenntartható fejlődéssel kapcsolatos orientációjával összhangban különféle élményeket és tevékenységeket kínálva a látogatóknak.